Wie zijn wij

Gebroeders Dunnink is een jong bedrijf, werkzaam in het RMO transport (Rijdende melk ontvangst). Dat houdt in: het collecteren (inzamelen) van rauwe melk bij de boeren en dat naar verschillende zuivelfabrieken in het land te transporteren.

Op dit moment rijden we zuivelproducten voor 3 grote opdrachtgevers.

1. Farmel Dairy
2. Holland Goat Milk
3. Ausnutria Dairy

Daarnaast transporteren we voor diverse kleine opdrachtgevers verschillende soorten melk.

De leveranciers van onze opdrachtgevers zijn gevestigd door het hele land: van Groningen tot aan Zeeland. Ook in België en Duitsland halen wij melk op bij verschillende boeren.

Wij vervoeren onder andere diverse soorten rauwe koemelk, geitenmelk, schapenmelk, jerseymelk en buffelmelk.

Historie

Op 1 januari 2008 zijn de broers Alex en Gerard Dunnink samen het bedrijf “Gebroeders Dunnink” gestart. Met één RMO en drie chauffeurs zijn de gebroeders begonnen.

Al snel kwam de groei omdat de (op dat moment enige) opdrachtgever, Steegro de voorloper van het huidige Farmel Dairy, ook begon te groeien. Gaandeweg kwamen er meer RMO’s en chauffeurs bij. In 2012 zijn we gestart met het collecteren van geitenmelk. In 2014 was er een fusie tussen de inzamelaar van geitenmelk waar Gebr. Dunnink voor collecteerde en een andere inzamelaar en zette de groei verder door.

Helaas kwam er in 2014 plotseling een einde aan alle positieve zaken. Op 1 oktober overleed Alex zeer onverwacht.

Na een periode van zoeken en alles weer de juiste plaats te geven hebben we in 2015 een eigen pand kunnen kopen op het industrieterrein van Nieuwleusen. Hier hadden we de mogelijkheid te starten met de opslag van melkpoeder. Daarnaast zijn we gestart met de op- en overslag van rauwe melk en melkproducten en met een CIP cleaning voor levensmiddelen tankwagens.

In 2020 zijn we verhuisd naar ons nieuwe pand aan de Rollecate in Nieuwleusen. Wij kregen de mogelijkheid om verder uit te breiden met betrekking tot op- en overslag. Er is een derde tank geplaatst en deze kan koelen. Ook werd de tankreiniging uitgebreid met een 2e CIP lijn.

Op zoek naar zorgeloos transport?

Neem dan direct contact op!